Hip hop og ballett?

Mange ville sagt at dette ikke passer sammen, mage sier det er alt for stor forskjell mellom dem. og ja, det er veldig stor forskjell! I ballet er det veldig teknisk, du er rett i ryggen og skal ha rette ben, nesa opp i været. Du må egentlig ha en spesiell holdning. Hip hop er rake motsetningen. Gjerne heng litt med kroppen, ikke point med tærne, han holdningen "jeg er best!" det er ikke så mye teknisk der ( noen ganger kan det være det da, men for det meste er det bare å danse )

 

De får det til å se så lett ut, men tro meg, det er VANSKELIG! Men der ser du at de alltid pointer tærne, ahr myke hender osv. hvis de ikke hadde gjort de små tingene hadde det ikke vært i nærheten så fint. Så teknikken og de små tingene har så mye å si for dansen! Alle ser prikk like ut når de danser sammen. Og det er én måte å gjøre ting på og sånn skal det gjøres. Hip hop så kan du gjøre ting på utallige måter, du finner din egen stil og gjør ting på din måte. Og det er så mange stiler innenfor hip hop. Det er jo de åpenbare Breakdance, locking osv osv, men det er jo også de (vet ikke hva man kan kalle det jeg) "boyband" dans. Det er faktisk en del av hip hop, tro det eller ei.

så dette

 

Og dette

 

Og dette

 

er faktisk i samme stil. Litt rart å tenke på! Med det er jo noe av det som gjør det gøy! Du kan drive med så mye forskjellig, hip hop er så bredt, Ballett er liksom Ballett.

Så å danse begge disse stilene er egentlig veldig gøy! I ballett lærer du å ta koreografi fort. Og i hip hop lærer du å bare være deg selv, ha selvtillit og finne DIN egen stil. så dette har egentlig bare fått meg til å "vokse" som danser.

Hva synes du om disse stilene?

Danser du? isåfall hva?

- Mathais

3 kommentarer

eahh

26.sep.2010 kl.14:18

Kjempe fin blogg :)

Vi har lagt ut mange videoblogger, ta gjerne en liten titt :)

< Jea, Mari & Sunni

tina

26.sep.2010 kl.20:25

har aldri danset :))

Amalie Kristine

27.sep.2010 kl.22:34

Haha... Bye bye, mathias :P gode minner :D

JEG DIGGER HIPHOP! dah...

BALETT? neh...

Skriv en ny kommentar

Mathias Hjertholm

16, Oppegård

Jeg er litt spesiell. Jeg danser ballett og hiphop. Jeg spiller basket og på fritiden tar jeg ofte bilder. Jeg elsker vennene mine og tenkte å skrive om mitt liv og litt om hva jeg liker osv.

Kategorier

Arkiv

hits